QUI SOM

Si tens fills (o planeges tenir-los) , si tens dubtes sobre la criança, si t'agradaria trobar un grup de pares/mares que et poguessin ajudar, recolzar..si busques informació sobre la Lactància Materna, sobre l'alimentació complementària o sobre el son dels infants, si les teves nits són mogudes, si fa poc que has tingut un bebé i estàs en ple post part i ningú t'entén, o simplement, t'agradaria compartir amb nosaltres les teves experiències, no ho dubtis, VINE! Ens podràs trobar el SEGON I QUART DISSABTE DE CADA MES al Centre Cívic de PLA DE PALAU (COSTAT PARC MIGDIA) de 16.30 a 18.30

dimarts, 12 de febrer del 2008

Remeis naturals

A la era de la informació, on la modernitat sembla que és quasi un dogma, existeix encara un petit racó per les tradicions, les llegendes, les supersticions i la remeieria.
La remeieria, és a dir la cura amb remeis naturals, persisteix a la nostra societat tot sovint d'amagat de la medicina "oficial", encara que ni l'una ni l'altra estiguin del tot contraposades.
També dits remeis casolans, perque acostumen a utilitzar ingredients fàcils de trobar als armaris de casa, els remeis naturals abarquen tot tipus de malalties, malestars, estats d'ànim i fins i tot emocions.

A l'hora de tractar un malestar del nostre fill, és de calaix que hem de consultar al pediatra, homeòpata o el metge que el porti (i més avui en dia i a les latituds on vivim, que no tenim problemes seriosos en el tema de cobertura sanitària), però també és cert que moltes vegades provar un remei natural no fa cap mal, tot al contrari, ja que pot alleujar o fer passar el mal sense necessitat d'utilitzar medicaments farmacèutics, que, encara que molt útils, no deixen de ser productes sintètics i químics.


Alguns remeis coneguts són els que es fan amb ceba, per alleugerir la tos i la mucositat (en xarop, cataplasma o infusió). També s'utilitza molt el fonoll i la camamilla pels problemes intestinals, l'aloe vera per problemes de la pell o la farigola, que s'utilitza per quasi bé tot.
En una "farmaciola natural" (no sabia com dir-ne) no hi haurien de faltar: la farigola, l'aloe vera, la ceba, l'oli d'oliva o la mel. Però també molts d'altres productes hi podrien formar part.


N'hi ha tants i tant variats que potser seria divertit que ens escrivíssiu i ens n'expliquéssiu: remeis casolan que apliqueu als vostres fills, que us han donat a vosaltres de petits o que n'hàgiu sentit parlar. Dieu-nos-els, i els anirem recopilant. Més endavant farem un post reunint-los tots. Va vinga, animeu-vos!!!


Nosaltres en deixem 2:


-Irritacions a la pell: arrencar una o varies fulles de aloe vera. Pelar-les. Posar-les en un morter amb un bon raig d'oli d'oliva o oli d'ametlles Aixafar fins que quedi una consistència com una pomada
-Tos "enganxada" (amb moc): talleu una ceba a rodanxes. Poseu-la en un plat gros, de costat. Afegiu una culleradeta de mel a cada rodanxa. Tapeu el plat amb un drap i inclineu-lo una mica. Deixeu reposar 24 hores, coleu el suc que han deixat anar i doneu-ne un parell de cullerades quan veieu que el nen tus. Guardeu el xarop a la nevera només tres o quatre dies.


Patufa