QUI SOM

Si tens fills (o planeges tenir-los) , si tens dubtes sobre la criança, si t'agradaria trobar un grup de pares/mares que et poguessin ajudar, recolzar..si busques informació sobre la Lactància Materna, sobre l'alimentació complementària o sobre el son dels infants, si les teves nits són mogudes, si fa poc que has tingut un bebé i estàs en ple post part i ningú t'entén, o simplement, t'agradaria compartir amb nosaltres les teves experiències, no ho dubtis, VINE! Ens podràs trobar el SEGON I QUART DISSABTE DE CADA MES al Centre Cívic de PLA DE PALAU (COSTAT PARC MIGDIA) de 16.30 a 18.30

dijous, 31 de gener de 2008

Donació de cordó umbilical

Un temps enrera, després del part, el cordó umbilical i la sang que conté eren sistemàticament rebutjats. Fa uns anys, però, es va descobrir que aquesta sang contenia una gran quantitat de cèl·lules especialitzades en la renovació de cèl·lules sanguínies, el trasplantament de les quals permetria tractar pacients amb una medul·la òssia malalta.

Així es va iniciar la opció de la donació, que és indolora per la mare i el nadó, no els suposa cap risc, i pot contribuïr a salvar vides, tant d'infants com d'adults.

Actualment existeixen Bancs de Sang de Cordó Umbilical, públics i privats, tot i que no tots els hospitals estan capacitats per rebre aquesta donació.

Tot i que respecto la opció de l'emmagatzematge del cordó umbilical en bancs privats per al propi ús en cas de necessitat, us deixo per consultar l'enllaç del Banc de Sang i Teixits, una entitat pública. Aquí trobareu més ben explicat tot el procés, i el llistat de centres hospitalaris catalans on es pot fer la donació.

Crec que la possibilitat de donació del cordó umbilical s'ha de donar a conèixer, ja que la informació encara és insuficient, i els dubtes o desinformacions són molts.

Us deixo també uns quants enllaços més.
Patufa.