QUI SOM

Si tens fills (o planeges tenir-los) , si tens dubtes sobre la criança, si t'agradaria trobar un grup de pares/mares que et poguessin ajudar, recolzar..si busques informació sobre la Lactància Materna, sobre l'alimentació complementària o sobre el son dels infants, si les teves nits són mogudes, si fa poc que has tingut un bebé i estàs en ple post part i ningú t'entén, o simplement, t'agradaria compartir amb nosaltres les teves experiències, no ho dubtis, VINE! Ens podràs trobar el SEGON I QUART DISSABTE DE CADA MES al Centre Cívic de PLA DE PALAU (COSTAT PARC MIGDIA) de 16.30 a 18.30

dimarts, 22 de gener del 2008

Quin part volem?

A la pàgina web de l'Associació El parto es nuestro, he trobat un article interessant en el qual hi ha 8 preguntes a fer (i a fer-se a títol individual, per saber què és el que volem) per poder decidir amb major coneixement on anar a tenir els nostres fills.
Hi ha maneres molt diferents d'entendre la maternitat, de cuidar i atendre la mare a l'etapa final de l'embaràs, i el nen en els primers dies de vida, per tant crec que és important informar-nos sobre què ens trobarem un cop arribem a l'hospital.
Us en faig un resum i deixo l'enllaç perque el pogueu llegir més atentament.

  1. Qui em pot acompanyar durant el treball de part i l'expulsiu? Ara a quasi tots els hospitals i clíniques el pare hi pot ser present si vol, però és bo preguntar. També si es vol que una altra persona hi sigui present (mare, germana, doula...) val més informar-se abans de quines restriccions (si n'hi ha) posen.
  2. Què passarà durant el treball de part? Saber si administren medicaments de forma generalitzada, si permetran que el part es desenvolupi al seu ritme, si disposen de material per ajudar al treball de part (pilotes, música...)
  3. Quines concessions s'ofereixen a dones de cultures i/o creences diferents? Saber si respectaran la teva cultura a l'hora de parir (per exemple hi ha cultures on la futura àvia de la criatura ha d'estar present en el part...)
  4. Quina posició suggereixen pel part? Puc caminar i moure'm durant el treball de part? Desgraciadament són pocs els hospitals que ofereixin una opció diferent a la de la posició panxa amunt i semi-incorporada a l'hora de parir...I la conexió a uns monitors quasi com una condemna també és present a la majoria de centres. Val la pena parlar-ne amb el personal.
  5. Quins procediments s'apliquen rutinàriament a una dona que es posa de part? Aquí és útil preguntar si trenquen les aigües per rutina, si deixen menjar o beure durant el treball de part, si administren un enema, si monitoritzen continuament,...
  6. Quina ajuda s'ofereix a les mares per mitigar el dolor? Deixant de banda les ja conegudes ( anestèsies, medicaments...) val la pena saber si ofereixen mètodes de relaxació, canvis de posició, etc.
  7. Si el meu fill neix prematur o amb necessitats especials, què passarà? Informar-nos si el centre disposa d'una unitat especialitzada en aquests casos i si no és així i l'han de traslladar, saber si també traslladen a la mare, si apliquen el mètode cangur en cas de prematurs...
  8. Com ajuden a les mares que volen donar el pit? Saber si és un Hospital Amic dels Nens, si faciliten que el nadó mami dins la seva primera hora de vida, si promouen que el nen i la mare estiguin sempre a la mateixa habitació o encara promouen el sitema "nursery", si tenen personal especialitzat i format en l'ajuda a la lactància materna...

Totes aquestes preguntes van encaminades a saber si tindrem un part respectuós o no. Us deixo l'enllaç al Protocol d'Assistència al Part i al Puerperi i d'Atenció al Nadó de la Generalitat, és interessant conèixer-lo.

També és bo fer el que s'anomena un Plà de Part, amb el qual expliques al personal que t'atendrà què és el que vols pel teu part. Us deixo l'enllaç a un model de Pla de Part.

Abans he dit que són preguntes que ens hem de fer...Sí, ja que abans que ningú, les primeres a tenir les idees clares, a saber què és el que volem pel nostre part hem de ser nosaltres.

Patufa